Wat is het verschil tussen een website en webshop?

Weet je nog niet of je een website of webshop wilt laten maken? Hier geven we je de verschillen en voordelen tussen een website en webshop.

Een website gericht op informatie

Een website heeft voornamelijk de focus om informatie te verstrekken. Hoe de informatie wordt verstrekt en wat het doel van de website is kan verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld een corporate website, een zakelijk website die informatie vertelt over een bedrijf. Andere soorten websites zijn bijvoorbeeld nieuws websites of sociale websites.

Informeren, promoten en contact zoeken is vaak een doel van een website.

Een webshop gericht op verkoop

Een webshop ten opzichte van een website is meer verkoop gericht. Producten en/of diensten kunnen direct online worden verkocht.
Een webshop is ook een website, maar een website is niet altijd een webshop. Alleen als je er daadwerkelijk kunt kopen / betalen dan spreken we van een webshop. Het doel is simpelweg zo veel mogelijk online verkopen.

Wat moet je kiezen website of webshop?

Of je voor een website of webshop kiest is afhankelijk van jou bedrijf. Beide hebben zo hun eigen doelen. Een website kan je (bijna) altijd gebruiken. Ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website nodig. Wie wilt er nu niet online gevonden worden?

Of je een webwinkel nodig hebt is afhankelijk van of jou product/dienst geschikt is voor de online verkoop. Als jou product online verkocht kan worden is in de meeste gevallen een webshop ideaal.

Website en webshop apart of compleet in één

Als je beide kunt gebruiken heb je de mogelijkheid om je website en shop beide apart neer te zetten, dus een aparte domeinnaam voor je website en een aparte domeinnaam voor je webshop. Of je kiest voor één domeinnaam die functioneert als zowel website als webshop in één.

Beide methodes hebben zo hun voor- en nadelen. Bij het gebruik van een website en webshop apart heb je als voordeel dat je makkelijker verschillende marketing strategieën kunt toepassen voor verschillende doelgroepen. Het nadeel is wel dat promotie meer werk en kosten met zich meebrengt. Je moet tenslotte twee aparte sites promoten.

Bij een website en webshop in één heb je één uitstraling waar je mee naar buiten treedt. Ontwikkeling is meestal goedkoper en daarnaast kun je effectief één website promoten. Ook voor de zoekmachine (SEO) is deze methode gewenster doordat je autoriteit/populariteit opbouwt op één domeinnaam in plaats van het te verdelen bij een aparte webshop en website.

De keuze die je hiervoor maakt is afhankelijk van je eigen onderneming en doel. Kom je er niet uit dan helpen wij je graag met de juist keuze maken.

Voordelen van een website laten maken

Enkele voordelen voor het laten maken van een website:

home_app_list_checkgreen
Extra communicatiemiddel / contactpunt

home_app_list_checkgreen
Informatie direct online beschikbaar

home_app_list_checkgreen
Groter bereik

home_app_list_checkgreen
Domeinnaam is makkelijker te onthouden dan een telefoonnummer

home_app_list_checkgreen
Professionele en betrouwbare uitstraling

Voordelen van een webshop laten maken

Enkele voordelen voor het laten maken van een webshop:

home_app_list_checkgreen
Extra verkoopkanaal

home_app_list_checkgreen
24 uur per dag open

home_app_list_checkgreen
Eenvoudig inspelen op je doelgroep

home_app_list_checkgreen
Groter bereik

home_app_list_checkgreen
Automatisering mogelijk

home_app_list_checkgreen
Koopgedrag te analyseren, meten met statistieken

Voor zowel een website als webshop kun je bij WebwinkelCompany terecht. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of advies.