Wat is WooCommerce?

Heb je een website en wil je een webshop beginnen? WooCommerce is de plugin voor WordPress om eenvoudig jouw WordPress website uit te breiden met een webshop.

Ook als je nog geen webshop hebt is WooCommerce de perfecte keuze voor het starten van een eenvoudige webshop.

WordPress Webshop

Een WooCommerce webshop werkt op basis van het populaire WordPress systeem en wordt daarom ook wel WordPress webshop genoemd.

Het is gratis te downloaden en wordt door veel standaard WordPress templates ondersteund. Bij een eigen uniek design of een thema dat niet ondersteund wordt, dient maatwerk te worden verricht om WooCommerce hiervoor geschikt te maken.

Ons advies is om altijd te gaan voor een eigen unieke look en feel met een design op maat om zo onderscheidend te zijn met maximaal rendement.

Betaalmogelijkheden WooCommerce

Het meeste gebruikte betaalmiddel in Nederland iDeal kun je eenvoudig koppelen op je eigen WordPress WooCommerce webshop.

Er zijn verschillende grote betaalproviders, waarmee je direct de meest voorkomende betaalmethoden kunt aanbieden zoals iDeal, CreditCard (Visa en MasterCard) en PayPal. Voorbeelden van veel gebruikte betaalproviders zijn Mollie, MultiSafepay, Adyen en CardGate.

Ook rechtstreeks bij je de bank kun je vaak een iDeal aansluiting regelen, maar een betaalprovider is vaak goedkoper en biedt meer mogelijkheden. Bijna alle grote partijen hebben een plugin voor WooCommerce en is dus eenvoudig te implementeren.

WooCommerce en Magento

Een WordPress webshop wordt vaak gekozen door ondernemers met een klein assortiment die voldoende hebben aan een eenvoudige webshop.

Een Magento shop wordt vaak gekozen voor complexere webshops met veel mogelijkheden. Denk hierbij aan functionaliteiten op maat en koppelingen met kassa- en voorraadsysteem.

Het grote verschil in WooCommerce en Magento is dat Magento speciaal gericht is op e-commerce met ontzettend veel mogelijkheden en WooCommerce als basis de uitgangspunt van een website heeft.

Beide zijn geschikt om een webshop te laten maken. De keuze is hierbij afhankelijk van je doel, wensen en andere aspecten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Voordelen van een WooCommerce Webshop

home_app_list_checkgreen
Gratis open-source en wordt voortdurend verder ontwikkeld

home_app_list_checkgreen
Gebruiksvriendelijk voor beginners en ervaren gebruikers

home_app_list_checkgreen
Eenvoudig uit te breiden met extra functies zonder technische kennis (WordPress plugins)

home_app_list_checkgreen
Zoekmachine vriendelijk (SEO plugins)

Professionele WordPress webshop laten maken? Inmiddels hebben we vele webshops succesvol ontwikkeld. Van eenvoudige webshops tot aan complexe grote webshops met onbegrensde mogelijkheden.

Bel ons op 0499 - 21 92 38 voor een vrijblijvende afspraak of vraag direct gratis een offerte aan.

Interesse in een WordPress webshop met WooCommerce?