Betaalmogelijkheden webshop

Zorg dat een potentiële klant zijn of haar favoriete betaalmogelijkheid kan gebruiken. Bied de betaalmethoden in je webshop aan die je doelgroep gebruikt.

Om een betaling zo efficient mogelijk te maken moet je de betaalmethoden aanbieden die je klant het liefst gebruikt. Je moet hierbij dus achterhalen welke betalingsmogelijkheden je doelgroep gebruikt.

Onderstaand vind je informatie over enkele betalingsmogelijkheden voor je webshop. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

iDEAL

iDEAL is een Nederlandse standaard voor het verrichten van internetbetalingen en is wordt daarom vooral aangeraden wanneer je ook Nederlandse klanten wilt aanspreken. Merendeels van de betalingen in de webwinkels worden met iDEAL verricht.

Indien je iDEAL niet gebruikt en je bent in Nederland actief met je webwinkel mis je een erg groot deel aan omzet. iDEAL is hierin echt een MUST.

Bankkaart / CreditCard

Ondanks dat veel mensen bedenkingen hebben bij het betalen via creditcard op het internet wordt deze betalingsmethode toch nog veel gebruikt. Visa en Mastercard zijn de bekendste kredietkaarten.


Overschrijving

Betalingen worden via overschrijvingen afgehandeld, een simpele transfer tussen banken waar iedereen mee vertrouwd is. Vaak gaat het hierbij over vooruitbetaling.

Eenmalige machtiging

Via eenmalige machtiging mag een webwinkelier aan ieder die hem machtigt, geld afschrijven. Dit systeem is voor banken bijna niet te controleren is. Hierom kan iemand van wie zijn rekening via een machtiging geld is afgeschreven, tot 30 dagen annuleren en terug laten storten. Hiermee vervalt in zekere zin het vooruitbetalingsprincipe.

Paypal

Paypal is een populair internationaal betalingssysteem via internet wat wereldwijd door gebruikers wordt gebruikt. Met PayPal kan de consument geld sturen naar iedereen met E-mail. Paypal maakt gebruik van een directe bankconnectie, creditcard betalingen en enkele lokale betalingsmogelijkheden.

Advies betalingsmogelijkheden

Uiteraard zijn er nog meer betaalmethoden.

Alle betaalmethoden aanbieden is niet altijd even eenvoudig omdat er soms heel wat papierwerk bij komt kijken. Iedere potentiële klant die afhaakt is omzet dat je misloopt. Bied daarom de betalingsmogelijkheden aan die jouw doelgroep gebruikt.

Ook zijn er diverse betaalproviders, waarbij de kosten veelal lager zijn en per transactie gelden in plaats van een directe aansluiting.

Meer weten over webshop betaalmogelijkheden?