Zoekmachine vriendelijke webshop

Word gevonden in de zoekmachines met je eigen zoekmachine geoptimaliseerde webshop.

Wil je zorgen dat je webshop goed wordt gevonden in zoekmachines, dan is het van essentieel belang dat je webshop ook zoekmachine vriendelijk wordt opgebouwd.

Zo zorg je ervoor dat je met relevante zoekwoorden goed wordt gevonden. Tenslotte zullen gebruikers vaak op een product en/of dienst zoeken en niet op jouw bedrijfsnaam. Hierdoor verhoog je de aankopen bij jouw webshop.

Optimalisatie webshop voor Google

Om een webshop zoekmachine vriendelijk te maken zijn meerdere aspecten van belang. Een aantal van deze aspecten zijn bijvoorbeeld de URL opbouw, de kopteksten, paginatitel, metatags en meer.

Naast dat de webshop zoekmachine vriendelijk is bieden wij jou ook de mogelijkheid deze aspecten zelf aan te passen, waardoor je jouw webshop zelf verder kunt optimaliseren.

Onze consultants helpen je graag voor verdere uitleg over zoekmachine optimalisatie.

Enkele tips voor een SEO-vriendelijke webshop

Gebruik je eigen unieke beschrijvingen voor producten
Google houdt van unieke content. Gebruik niet de beschrijving van de fabrikant of leverancier, omdat vele anderen dit al doen. Dit is geen unieke content waardoor je minder goed wordt gevonden en zelfs geblokkeerd kan worden door Google omdat je exact dezelfde content hebt als anderen.
Unieke teksten worden ook wel SEO teksten genoemd.

Optimaliseer je foto’s
Zorg er voor dat je foto’s alt-teksten bevatten en de bestandsnaam van de foto de naam van het product bevat. Hiermee wordt je dan ook gevonden in Google Afbeeldingen en geeft de pagina mee relevantie. Mocht het mogelijk zijn maak gebruik van de nieuwe technologie webp bestandsformaten voor afbeeldingen welke al gauw 75% bespaart aan bestandsgrootte en grote voordelen oplevert voor de snelheid waar Google van houdt. Vooral voor mobiel gebruik.

Zoekmachine vriendelijke URL’s
Zorg ervoor dat de URL relevant is voor de pagina of het product. Gebruik korte URL’s die de belangrijkste zoekwoorden bevatten. De webshop wordt hierdoor niet alleen overzichtelijker, maar maakt het beter indexeerbaar voor de zoekmachine en zorgt er vooral voor dat je met relevante zoekwoorden beter wordt gevonden.

Meer weten?

Een geoptimaliseerde webshop laten ontwikkelen?