Wat zijn SEO teksten?

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. SEO teksten worden vaak gezien als teksten voor de zoekmachine vandaar deze benaming. De teksten zijn echter niet voor de zoekmachine, maar voor de gebruiker. Hiervoor dient interessante en nuttige content op je website te staan wat voor de gebruiker van toegevoegde waarde is (SEO tekst).

Door goede content te bieden en op de juiste manier te schrijven (met goede zoekwoordcombinaties) speel je in op het zoekgedrag van een gebruiker. Hiermee genereer je positieve zoekresultaten met verschillende zoekwoord variaties. Die verschillende zoekwoordopdrachten zorgen dat je breder in de zoekmachine gevonden wordt en meer bezoekers aantrekt.

Unieke teksten gericht op de gebruiker

Unieke teksten zorgen er niet alleen voor dat bestaande bezoekers je website opnieuw bezoeken, maar trekken ook nieuwe bezoekers aan.

Het kopiëren of herhalen van al bestaande content geeft geen meerwaarde voor een gebruiker en zorgt er ook voor dat je minder goed wordt gevonden in de zoekmachine met dit onderwerp. Hiervoor is het dan ook van belang om unieke teksten te hebben en regelmatig met nieuwe content te komen.

Door je content te optimaliseren voor de gebruiker laat je zien dat je kennis hebt over het onderwerp waar over geschreven wordt en neemt de kwaliteit toe. Een fout die veel gemaakt wordt is dat SEO teksten geschreven worden voor de zoekmachine en niet voor de gebruiker.

Google waardeert jou pagina op basis van toegevoegde waarde voor een gebruiker. Schrijf daarom altijd SEO tekst gericht op de gebruiker.

Gebruik van zoekwoorden in teksten

Het gebruik van zoekwoorden is belangrijk voor de gebruiker en zoekmachine. Hiermee wordt herkent waar de tekst of pagina over gaat. Focus hierbij op hoe jou potentiele klant zoekt naar jou informatie en of jou tekst deze gebruiker hierbij kan helpen. Bepaal hierbij welke zoektermen relevant zijn en verwerk deze op een goede leesbare manier, bijvoorbeeld in de subkopjes.

Voor de selectie van de juiste zoekwoorden kun je gebruik maken van verschillende tools zoals bijvoorbeeld Google Trends. Dit geeft je inzicht in welke zoektermen veel gebruikt worden met synoniemen, andere benamingen en zoekwoorden rondom een bepaald onderwerp.

Houdt er rekening mee dat je schrijft voor de informatiebehoefte van een gebruiker. Ook kan je zien hoe interessant (trend) een bepaald onderwerp is.

Gebruik van linkteksten in je content

Linkteksten, de tekst waarop je kan doorklikken kunnen zowel intern (naar een eigen onderliggende pagina van je website) als extern (naar een andere website) verwijzen.

Hierbij is het van belang dat hoe beter je linktekst is hoe beter een gebruiker kan begrijpen waarover de pagina gaat als hierop geklikt wordt. Ook Google zal dit beter begrepen. Korte beschrijvende teksten zijn hiervoor ideaal.

Door het gebruik van linkteksten kun je meer informatie geven over een specifiek onderwerp of andere interessante content. Let hierbij wel op het gebruik. Overmatig gebruik van linkteksten zorgt dat je pagina minder waardevol is.

Tips bij het schrijven van SEO tekst

Het schrijven van goede content is een vakgebied apart. Content wat goed geschreven is en makkelijk te lezen is wordt door de gebruiker ervaren als fijn.

Voorkom spellingfouten en slordige teksten en maak vooral unieke content. Split dit overzichtelijk op in alinea’s en subonderwerpen of kopjes om het gewenste gedeelte makkelijker te laten vinden en lezen voor een gebruiker.

Een hele lap tekst achterelkaar zorgt dat een gebruiker niet snel de juiste informatie kan vinden en ziet er onoverzichtelijk uit.

SEO teksten laten schrijven

Professioneel SEO teksten laten schrijven? Als je hierin zelf niet gespecialiseerd bent kun je dit het beste laten uitvoeren door een SEO tekstschrijver.

Een SEO tekstschrijver herschrijft jouw content naar relevante en goed leesbare content of maakt zelf geheel unieke teksten op basis van jou input.

Door zelf met passie te schrijven over je vakgebied heb je nog niet altijd de opbouw en inzicht om de tekst zo te maken dat deze bezoekers weet te verleiden, en converteert.

WebwinkelCompany heeft eigen SEO tekstschrijvers die content voor jou website waardevol maken. Webteksten die lekker lezen, goed vindbaar zijn en converteren. Ook kunnen we jou begeleiden om zelf SEO teksten te leren maken.

Richtlijnen voor content optimalisatie

home_app_list_checkgreen
Maak je tekst makkelijk leesbaar

home_app_list_checkgreen
Zorg voor een overzichtelijke onderverdeling in onderwerpen of logische gedeeltes

home_app_list_checkgreen
Focus op nieuwe, unieke content