Wat is Magento?

Magento is een e-commerce open source platform. Het is één van de grootste webshop-software platform ter wereld. De software en het gebruik van Magento is kosteloos.

Ondanks dat het gratis is heb je voor de opzet en programmering veel technische kennis nodig. Hiervoor zijn er dan ook Magento specialisten die een Magento webshop voor je kunnen maken. Het grote voordeel is ook dat er vele fora zijn waarmee je wordt ondersteund.

Vanwege de vele ontwikkelingsmogelijkheden wordt Magento veelal door grote partijen gebruikt met het oog op groei en verdere ontwikkeling. Ook vooral vanwege de goede conversie en zoekmachine optimalisatie.

Magento Specialist

Om een Magento webshop te laten maken is specialistische kennis nodig. De software is openbaar (open source) en zonder restricties kunnen er aanpassingen aan je webshop gemaakt worden.

Het grootste voordeel van open source is dat vele bedrijven extensies maken en je ook eenvoudig kan overstappen naar een andere partij. Door de modulaire opbouw kan elke Magento programmeur eenvoudig aanpassingen doen aan jou webshop. Je bent dus niet afhankelijk van één partij.

Als Magento specialist kunnen wij jou helpen met het opzetten en verbeteren van je webshop. Wil jij ook een goede conversie en meer omzet? Neem gerust contact met ons op.

Voordelen van een Magento Webshop

Het laten maken van een Magento webshop brengt vele voordelen met zich mee. Niet voor niets wordt Magento als CMS systeem gebruikt door vele partijen.

Magento vormt een uitstekende basis voor een succesvolle webshop. Er zitten standaard al vele handige features in die bij vele andere platformen er standaard niet in zitten zoals een geavanceerde zoekmodule, productvergelijkingen en meer.

Het is ook ontzettend flexibel en voor verschillende bedrijfsoplossingen geschikt. Met name op het gebied van SEO zijn er oplossingen ingebouwd om je webshop zelf te optimaliseren voor de zoekmachine. Denk aan Meta tags, URL-structuur, redirects, landingpagina's en meer.

Magento ontwerp

Het ontwerp van je webshop is belangrijk voor de conversie, maar ook om onderscheidend te zijn. Bij een design voor je Magento webshop heb je 2 mogelijkheden: een design op basis van een Magento template of op maat.

Magento Template

Magento Templates zijn kant-en-klare ontwerpen waarbij je vaak nog de kleurstelling kan aanpassen. Vrijwel geschikt voor de meeste shops of specifiek gemaakt voor een bepaalde niche.

Het voordeel van het gebruik van templates is dat het ontwerpproces een stuk minder tijd in beslag neemt en je dus sneller online bent. Ook zijn de kosten een stuk lager dan bij een design op maat. Wel ben je minder uniek, omdat de Magento Templates meerdere keren gebruikt zijn ook door andere shops.

Een ander nadeel is dat ze niet altijd geschikt zijn voor jou specifieke wensen en/of functionaliteiten waarbij er toch maatwerk bij komt kijken.