Is Magento zoekmachine vriendelijk?

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is het beter worden gevonden in Google met jouw Magento webshop.

Magento (1 en 2) is in de basis zoekmachine vriendelijk, maar dient wel goed ingericht en geoptimaliseerd te worden voor maximaal SEO resultaat.

Magento 2 SEO verbeteringen

Magento 2 biedt heel wat SEO optimalisaties en heeft ten opzichte van Magento 1 ook handige nieuwe mogelijkheden. Zo zijn er meer standaard SEO instellingen mogelijk zonder externe modules.

De indexering van de shop met robot.txt kun je nu makkelijk zelf aanpassen. Ook zijn er andere verbeteringen als 'rich snippets' voor de productpagina (extra informatie met je productpagina in Google), verbeterde Google Analytics integratie en meer.

Doordat Magento continue in ontwikkeling is zullen er steeds meer optimalisaties beschikbaar zijn en wordt Magento met de dag verbeterd.

Hoog in Google met je Magento webshop

Met alleen een Magento webshop zul je niet altijd direct hoog in Google worden gevonden.

Een solide fundament met technische optimalisatie van je Magento shop is de basis om beter gevonden te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de laadtijd.

Naast de technische optimalisatie dien je uiteraard de beste online strategie te hanteren met als basis relevante content.

Enkele Magento SEO tips voor je webshop

Schrijf unieke productteksten voor ieder product
Door het gebruik van eigen productbeschrijvingen ten opzichte van leveranciersteksten wordt er meer unieke content genereerd in jouw webshop. Houdt hierbij rekening met het verwerken van de juiste zoekwoorden, productinformatie en verkoopkreten. Goed voor zowel de zoekmachine als voor de bezoeker.

Maak gebruik van categorieteksten
Verbeter de gebruikerservaring door je categorieën te voorzien van categorieteksten. Zorg hierbij ook voor de juiste opmaak met alinea's tekst en kopteksten (h2), waardoor een zoekmachine beter het onderwerp van een pagina kan bepalen (relevante content). In Magento kan je op 2 manieren categorie tekst toevoegen. Bovenin (onder de categorienaam) en met een extra ‘block’ (handig om onderaan de pagina te tonen).

SEO tips Magento instellingen

home_app_list_checkgreen
Zorg ervoor dat ‘Zoekmachine vriendelijke URL’s’ aan staan in Magento

home_app_list_checkgreen
Zorg dat ‘URL rewrites’ aan staan om niet bestaande pagina's automatisch te laten doorverwijzen naar bestaande pagina's.

home_app_list_checkgreen
Stel ‘Canonical Tags’ in om de juiste categorie- en productpagina te laten indexeren.

home_app_list_checkgreen
Zorg dat alle caching in Magento aan staat met name 'Full Page Cache' (standaard in Magento 2) voor een snelle laadtijd.

SEO is een continue proces en altijd op maat voor het beste resultaat. Er zijn diverse Magento zoekmachine optimalisatie (SEO) mogelijkheden. Neem contact met ons op voor advies en inzicht met jou Magento webshop.

Magento webshop laten optimaliseren?