Verschillen Magento 1 en 2

Magento 2 is de opvolger van Magento 1 (1.9.x), het grootste en populairste e-commerce platform.

Het is niet een upgrade, maar een compleet nieuwe versie van het Magento systeem. Het heeft een compleet nieuwe en verbeterde architectuur en database. Bij het overstappen van Magento 1 naar Magento 2 dient hierom de webshop compleet opnieuw opgebouwd te worden.

Hier vind je belangrijkste verschillen van Magento 2 ten opzichte van Magento 1.

Magento 2 Snelheid

Bij Magento 2 is de algehele performance verbeterd voor zowel het beheersysteem (back-end) als de webshop zelf (front-end).

Door het standaard geïntegreerde ‘full page cache’ en de aanwezigheid van ‘Varnish cache’ wordt met deze techniek de snelheid oftewel laadtijd aanzienlijk verbeterd. Zo kun je sneller door de shop navigeren en wijzigingen doorvoeren.

Bij Magento 1 was hiervoor aparte modules nodig met eventuele maatwerk aanpassingen om dit snel te laten werken.

Ook in verschillende inferface-elementen van de modules zijn veel snelheid verbeteringen doorgevoerd, waardoor thema's stukken lichter zijn en aanzienlijk sneller.

Veiligheid Magento 2

Magento 1 wordt binnenkort niet meer ondersteund (tot juni 2020). Dit betekent dat er geen beveiligingsupdates meer komen voor Magento 1. Een beveiligingslek of fout in de code die wordt dan niet meer hersteld door Magento.

Magento 2 is een stuk veiliger geworden doordat de code anders opgebouwd is en ook de opbouw van de bestandsstructuur.

Er wordt uitgegaan van nieuwe codeerstandaarden waardoor aan derde partijen die modules aanbieden (zoals betaalmodules) strenge eisen worden gesteld.

Gebruiksvriendelijker interface

De interface van Magento 2 is compleet veranderd. Het heeft een nieuwe 'look en feel' en webshop eigenaren kunnen hiermee nog eenvoudiger hun webshop beheren.

Door een behoorlijk aantal verbeteringen en standaard meer mogelijkheden (configuraties) is Magento 2 gebruiksvriendelijker dan Magento 1. Met bijvoorbeeld het aanpasbaar productoverzicht kun je dit naar je eigen inzicht aanpassen en bepalen welke kolommen wel en niet zichtbaar zijn.

Kortom Magento 2 is hierin veel gebruiksvriendelijker geworden. Sommige webshop onderdelen staan op andere plekken, waardoor het shopbeheer wel even wennen zal zijn ten opzichte van Magento 1.

Voordelen van overstappen naar Magento 2

home_app_list_checkgreen
Magento 2 heeft een betere performance op alle vlakken

home_app_list_checkgreen
Magento 2 is veiliger

home_app_list_checkgreen
Magento 2 is nog beter schaalbaar

home_app_list_checkgreen
Gebruiksvriendelijker interface

home_app_list_checkgreen
Magento 2 wordt verder ontwikkeld en ondersteund

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?