Gebruiksvriendelijke webshop

Maak het de gebruiker makkelijk. Bij de ontwikkeling van een professionele webshop kijken wij eerst naar het doel van de webshop.

Vaak zal dit 'maximale verkoop' zijn. Dit wordt o.a. bereikt door een goed ontwerp, waarbij wij usability (gebruiksvriendelijkheid) voorop stellen.

Ook is kleurgebruik in een webshop erg belangrijk. Een witte tekst op een lichtgroene of oranje achtergrond is niet altijd goed leesbaar. Wij geven u advies en zorgen voor goed contrast tussen tekst en achtergrond, maar tegelijkertijd laten we het rustig ogen.

Verwachtingen gebruiker webshop

Bij de gebruiksvriendelijkheid wordt uitgegaan van de logische gedachte van een gebruiker. Zo verwacht een gebruiker dat bijvoorbeeld het logo altijd linksboven staat.

Door juist in te spelen op de logische gedachte oftewel de verwachtingen van een gebruiker, kan de gebruiker sneller door uw webshop navigeren en eerder tot een bestelling komen.

Wij kijken naar diverse aspecten van gebruiksvriendelijkheid om voor u een gebruiksvriendelijke webshop te maken. Onze consultants helpen u graag voor verdere uitleg over de gebruiksvriendelijkheid bij een webshop.

Enkele tips voor een gebruiksvriendelijke webshop

home_app_list_checkgreen
Zorg voor een heldere en overzichtelijke navigatie

home_app_list_checkgreen
Speel in op conventies in navigatie voor jouw branche

home_app_list_checkgreen
Geef aan waar een gebruik zich bevindt in de webwinkel

home_app_list_checkgreen
Maak gebruik van filteropties en sorteerfuncties

home_app_list_checkgreen
Zorg voor een gebruiksvriendelijke zoekfunctie met suggesties


Meer weten of jouw webshop gebruiksvriendelijk is? Bel ons op 0499-219 238.

Het success van jouw webshop vergroten?